48 Timer flyvende fra start: Omkring 2.500 til fest med Lucy Love i Nørrebrogade

swan

I sit tredje år ser Nørrebro-festivalen 48 Timer ud til at have bidt sig fast som årets første store udendørs fest i København. Omkring 2.500 var i Nørrebrogade fredag aften til åbningskoncert med blandt andre Lucy Love og Fastpoholmen.

“Når jeg siger Lucy, siger I Love,” råbte sangerinden med samme navn fredag aften klokken 22 ned gennem Nørrebrogade, hvor omkring 2.500 kvitterede med at sende kærlighed tilbage, og så var Nørrebro-festivalen 48 Timer ellers i gang.

For første gang havde kulturfestivalen, der hvert år holdes i april og dermed er Københavns første store udendørs arrangement og forårsbebuder, fået lov at spærre Nørrebrogade af, og det var tydeligvis en populær beslutning, for der var både unge, lidt ældre og børn til åbningsarrangementet, der begyndte klokken 17 med svenske Fastpoholmen, og så gik det ellers slag i slag frem til Lucy Loves kærlighedsanmodning.

Der stod publikum fra scenen, som var sat op ud for burgerbaren Bronx, og ned til Sjællandsgade. Alene på muren ind til Assistens Kirkegård sad næsten 200 og sang sig varme til “Daddy was a DJ” og Lucy Loves andre hits.

“Det er helt vildt, så mange der er,” sagde Nørrebro Lokaludvalgs nyvalgte formand Uzma Andresen, der havde grund til at smile.

48 Timer er Lokaludvalgets helt store satsning, og udvalget står selv for åbningsarrangementet, hvorefter bydelens foreninger og mange andre tager over. Og efter tre år ser festivalen ud til at være flyvende.

Fløj gjorde også varmluftspapirballonerne, som blev sendt op fra Nørrebrogade og drev med den lette vind ind over Assistens Kirkegård, hvor de til tider så lidt faretruende ud, når de strejfede trækronerne, men der skete dog ingen ulykker, og arrangementet foregik i den velkendte afslappede Nørrebro-atmosfære.

Lucy Love og hendes to dansere kort før de entrede scenen og skabte fest i Nørrebrogade.

Da 48 Timer blev lanceret i 2012 skete det med en uforglemmelig oplevelse med Mikael Simpson som hovednavn på Skaterbanen ved Hillerødgade, sidste år leverede Nikolaj Nørlund en intens oplevelse i bidende kulde på den kæmpestore Den Røde Plads, og i år var der så fest for folket med Lucy Love i Nørrebrogade. Dermed har kulturfestivalen markeret sig ved at rykke åbningsfesten rundt i bydelen – og publikum flytter i stort tal med.

48 Timer fortsætter med talrige arrangementer indtil søndag klokken 17.