Om 2200N.dk

Formålet med 2200N.dk er at give en nær journalistisk skildring af Nørrebro.

Vi vil gerne supplere de Nørrebro-beskrivelser, man allerede nu kan finde

  •  i landsdækkende medier
  •  den lokale ugeavis
  • på kommunale og statslige hjemmesider
  • personlige blogs
  • websteder, der har et kommercielt udgangspunkt

2200N.dk bliver skrevet fra Nørrebro. Derfor skriver vi ikke ”der”. Vi skriver ”her”.

Vi vil gerne beskrive på en fair måde og opfordre til engagement og debat hos dem, der bor på Nørrebro såvel som dem, der overvejer at flytte til eller fra – og dem der af andre grunde er interesseret i livet i en multikulturel bydel.

75.000 mennesker bor på Nørrebro, og mange tusind flere arbejder/studerer her. Og så er der alle der færdes her af andre grunde.  F.eks for at besøge venner og familie, handle eller for at hænge ud på cafeer, shawarmabarer og restauranter.

Nørrebro er et symbol for mange og for meget.

Smag på ord som Mjølnerparken, Assistens Kirkegård, Søerne, Nørrebrogade, Fælledvej, Jægersborggade, Blågårds Plads, Ryesgade, Nørrebroparken, Elmegade og Jagtvej 69.

Eller Brorsons Kirke, Empire Bio, Rådmandsgade Skole, Osramhuset, Støberiet og Lygten Station. Eller hvad med Kaffesalonen, Rust og Louises – eller Cafe Castro, Viking, Nørrebros Bryghus og Blågårds Apotek? Og madtempler så forskelligartede som Sheik Shawarma, Kiin Kiin og Relæ.

Nørrebro har kun ganske få huse, resten er etageejendomme. Det er Danmarks tættest befolkede område og fyldt med kontraster. Her er mange studerende, men også Danmarks største plejehjem (Sølund). Og forskellige kulturer med udspring i hele verden lever side om side som intet andet sted i Danmark. Hvordan er det muligt, spørger en del sig om, også på Christiansborg og i Jylland. Måske kan de finde svar på 2200N.dk.

Fra Søerne til Mjølnerparken er der to kilometer. Fra Åboulevard til Haraldsgade nogenlunde det samme.

Man kan gå hele vejen rundt om Nørrebro på et par timer. Men hvorfor dog gå udenom. Her er jo det hele. Og 2200Ns redaktion holder til nogenlunde i midten – i et kontor på hjørnet  af Stefansgade/Søllerødgade. Herfra redaktionens verden går.

Skriv til os hvis du har kommentarer, tip til historier eller lyst til at være med. Vi bringer dine ord, fotos og video, så længe du ikke overskrider lovgivningen eller bruger flere udråbstegn end bogstaver. Du må gerne være anonym – men hvorfor dog ikke skrive sit navn? Efter alle artikler har du mulighed for at skrive din kommentar – i øvrigt også selv om du bor uden for Nørrebro.

Velkommen!