Er du våken?

girl

God morgen!

Akkurat NÅ er min yndlingstid på døgnet; klokken er ikke halv syv ennå, huset sover og jeg har varm kaffe i koppen. Har akkurat vært ute på trappen og fått bekreftet antakelsene mine; ikke en sky i sikte – nok en solfylt vakker dag her i Oslo.

Livet kjennes heldigvis godt!

Her og nå.

Og, jeg vet at jeg gjør en innsats for at hverdagen stort sett er bra. Min erfaring er at lite kommer gratis og seilende av seg selv. Som min fantastiske lærer, Daan van Baalen sier: Livet er smertefullt, og enda mer smerte blir det om jeg forsøker å unngå det smertefulle.

Akkurat det der gir meg masse mening. For om jeg virkelig tar innover meg at livet er det motsatte av en lek, blir øyeblikkene som er fylt av glede, latter, energi, kjærlighet, nærhet og gode opplevelser enda mye mer verdt. Jeg forventer ikke at livet skal være enkelt.

For se rundt deg (og gå i deg selv samtididig): Det er åpenbart at livet er langt fra perfekt.

Og, det er fullt mulig å være så våken, bevisst og fokusert at man klarer å velge det gode for seg selv og dermed ta ansvar for eget liv og egen lykke på alvor. Da tenker jeg at livet oppleves vellevd, og at vanskelighetene som alltid vil dukke opp, blir håndterbare.

Du er sjefen i ditt liv; og det er bare du som kan ta grep og gjøre det godt!

Jeg kommer til å skrive mer om hvordan i kommende innlegg. Heng med om du vil!

Ønsker deg en nydelig dag!