Hvad skal der ske i Rantzausgade – læs 9 kommentarer og skriv din egen

street

Hvordan bliver Rantzausgade mere sikker at færdes i? Bruger du gaden, kører du igennem den, eller er du med til at udforme den, så giv din mening til kende her.

Debatten raser om sidespejle efter ulykken, hvor 22-årige Tor Kristensen døde efter at være blevet ramt af et sidespejl på en turistbus (altså ikke en Movia-bus som på ovenstående foto taget nogle dage efter ulykken; red.), da han til fods ville krydse Rantzausgade.

Såvel Ekstra Bladet som Politiken har nu skrevet nyhedshistorier, og sagen tages også op politisk af Socialdemokraterne.

Fokus i debatten er foreløbig at finde ud af, om sidespejle på busser er en god ide – det mener Rådet For Større Trafiksikkerhed, Dansk Cyklistforbund og Trafikstyrelsen at de er – hvordan de skal være udformet (bløde, hårde) og ikke mindst at diskutere, hvor højt de skal sidde, som var der, hvor Tor Kristensens far Karsten Torup Kristensen indledte debatten med sin facebook-side.

Men hvad skal der ske med trafikken i Rantzausgade for at forhindre ulykker? Gaden er blandt Københavns farligste og har fået bussluser, der har bremset biltrafikken. Men mens Nørrebrogade får bredere cykelstier, har Rantzausgade, som har en strøm af cyklister i myldretiderne, ingen cykelsti.

Årelang diskussion mellem Københavns Kommune og bilforhandler Sven Engstrøm førte til, at bilforhandleren i 2011 rev sin forretning ned, og dermed bliver det muligt at gøre den store cykelrute gennem Nørrebro færdig. Den mangler kun det sidste stykke tværs over Rantzausgade, som efter planen åbner i juni 2012. Men bliver det en sikker løsning med tusinder af cyklister, der dagligt krydser Rantzausgade? Og hvor hører biler og busser hjemme i trafikkabalen?

Hvad er de største farer i trafikken i Rantzausgade – og hvad er den bedste løsning?

Har du personlige erfaringer med at færdes i Rantzausgade, eller er du involveret i gadens udformning så skriv en kommentar herunder.

Der kan gå lidt tid fra du sender kommentaren, til den kommer på – til gengæld får du den (forhåbentlig) rettet for eventuelle slåfejl.