Moske-åbning går verden rundt: Landet der bragte Muhammed-tegningerne får sin første rigtige moske

Mosque

Danmark kan være på vej mod et nyt mere muslim-venligt image efter åbningen af stormoskeen på Nørrebro torsdag. Udenlandske medier har omfattende dækning af åbningen i “landet, der for ni år siden bragte Muhammed-tegningerne”.

Muhammed-tegningerne nævnes i en række udenlandske medier efter åbningen torsdag af stormoskeen i Rovsingsgade på ydre Nørrebro.

Det franske nyhedsbureau AFP analyserer situationen i Danmark på følgende vis:

“Den langvarige politiske indflydelse fra anti-immigrationspartiet Dansk Folkeparti såvel som konflikten om tegningerne af profeten Muhammed som førte til protester med dødelig udgang i muslimske lande har givet anstrengte forbindelser mellem Danmarks største religiøse mindretal og majoritetsbefolkningen.”

Denne artikel viderebringes hos blandt mange andre Times Of Israel og det pakistanske The Nation, og der bringes udtalelser fra hele det danske politiske spektrum om holdningerne til moskeen, dens Qatar-finansiering og de landsdækkende politikeres valg, der for de flestes vedkommende var ikke at deltage i indvielsen.

Det store arabiske medie, Al Jazeera, bringer i sin netavis en stor baggrundsartikel på engelsk under overskriften “Danmarks første moske åbner trods uenighed”, hvor forløbet op til åbningen grundigt bliver gennemgået, og der er reportage fra åbningsdagen i Rovsingsgade. Der lægges vægt på, at mange inviterede undlod at dukke op til åbningen. Også Muhammed-tegningerne nævnes. Kort efter publiceringen er artiklen delt 6.300 gange på sociale medier.

Hos nyhedskanalen Euronews beskrives, at “muslimer i Danmark nu har fået deres første rigtige moske med en minaret og Skandinaviens største rigtige moske”. Det noteres i samme indslag, at det sker ni år efter, at Muhammed-tegningerne blev bragt.

Den danske ambassade i Pakistan har på sin Facebook-side publiceret fotos af den nye moske, og billederne er delt hundredvis af gange.