Nu ringer den gamle sporvognsklokke igen på Nørrebro: 26. og 27. juni

trams

Torsdag og fredag kan man i Nørrebrohallen komme med på en rejse tilbage til 1970’erne, hvor de sidste sporvogne kørte på Nørrebro. Frem til efteråret er der sporvognsudstilling i den tidligere togremises foyer.

Nørrebrohallen fungerede som sporvognsremise fra 1896 til 1972 og havde en central rolle i sporvognsdriften i København. Linie 5 kørte dengang op ad Nørrebrogade, hvor bus 5A i dag kører, og havde endestation i Nørrebrohallen. Hvor motionsrummet ”La Fit” ligger i hallen, var der dengang værksted for sporvognene.

Svend Christensen fra Sporvejshistorisk Selskab fortæller torsdag 26. juni 2014 kl. 19 om de sidste sporvogne i Nørrebrohallen.

Dagen efter, fredag 27. juni kl. 19, holder Torben Liebst fra Sporvejsmuseet foredraget ”Farvel Sporvogn”. Her vises også en film, hvor der blandt andet kigges tilbage på livet på Nørrebro for mere end 40 år siden.

Linje 5 i Nørrebrogade ved pladsen foran Stefanskirken: Foto: Sporvejshistorisk Selskab.

Arbejdere i remisen. Foto: Sporvejshistorisk Selskab

Linje 5 i Nørrebrogade ved Fælledvej. Foto: Sporvejshistorisk Selskab

Konduktør kigger i bog. Foto: Sporvejshistorisk Selskab

Sporvognen på Nørrebrogade tæt ved hvor Superkilen i dag ligger. Foto: Sporvejshistorisk Selskab

Foredragene er arrangeret i forbindelse med en sporvognsudstilling, der kan opleves i Nørrebrohallen frem til efteråret. Udstillingen er i Nørrebrohallens store foyer og er gratis.

Udstillingen og foredragene er arrangeret af 2200Kultur i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, Nørrebro Lokalhistoriske Arkiv og Nørrebro Lokaludvalg.

Hvad: Foredrag ”De sidste sporvogne i Nørrebrohallen” og ”Farvel Sporvogn”

Hvornår: Torsdag den 26. juni og fredag den 27. juni, begge dage kl. 19:00

Hvor: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, mødelokale 1

Pris: Gratis