Se fire VM-kampe på storskærm på Blågårds Plads: 20. og 21. juni

culture

Messi, Müller og Pirlo kan opleves på 18 kvadratmeter storskærm på Blågårds Plads fredag 20. juni og lørdag 21. juni. Før VM-kampene er der stor fodboldturnering for unge.

Kom ud og se fire VM-kampe på storskærm på Blågårds Plads. Sådan lyder opfordringen fra en række lokale initiativtagere, der fredag 20. juni og lørdag 21. juni stiller en 18 kvadratmeter storskærm op, hvor der vises kampe, der involverer en række af de hold, der forventes at nå langt ved VM – Argentina, Frankrig, Italien og Tyskland. De møder nogle af de spændende mandskaber, der kan overraske og allerede har gjort det – nemlig Schweiz, Costa Rica, Iran og Ghana.

“Nørrebro holder med hele verden”
“Vi er nogle, som bor her i området omkring Blågårds Plads, som syntes, at der skulle være en fest, hvor man kan være med, uanset alder og hvem man er, eller hvor man kommer fra,” siger Jan Andersen, der er en af initiativtagerne til “VM 2014 – Nørrebro holder med hele verden”.

“Fodbold-VM samlede sidste gang mange hundrede tilskuere foran en café på Blågårdsgade, der havde stillet en skærm frem i vinduet. Det var folk i alle aldre, fra hele verden, det var lokale beboere, turister, og hjemløse: Det var en fantastisk oplevelse med fællesskab og hygge i Blågårdsgade, og det vil vi gerne gentage i år, hvor der er VM i Brasilien,” fortsætter Jens Villadsen, der er medinitiativtager til arrangementerne.

Fodboldturnering om eftermiddagen – folkekøkken og storskærm om aftenen
Ud over fodbold på storskærm vil der være en fodboldturnering for unge fredag og lørdag eftermiddag, hvor flere end 120 har allerede tilmeldt sig.

”Der bliver folkekøkken, hvor lokale handlende har bidraget til at vi kan holde priserne på et niveau så alle kan være med. Så der bliver mulighed for at købe mad mellem de to kampe, der vises hver aften klokken 18 og klokken 21,” forklarer Jan Andersen, der i det hele taget er meget begejstret for den opbakning initiativet har fået:

”Alle vi har talt med, har været fantastisk positive og rigtig mange har hjulpet med økonomien og det praktiske, et stort tak til alle dem,” siger han.

Kampene der vises på Blågårds Plads er
Fredag den 20. juni kl. 18 Italien-Costa Rica
Fredag den 20. juni kl. 21 Schweiz-Frankrig
Lørdag den 21. juni kl. 18 Argentina–Iran
Lørdag den 21. juni kl. 21 Tyskland–Ghana

Rift om storskærme
”Det var planen at vi ville vise VM-kampe i alle fire weekender, men det var ganske simpelt ikke muligt at finde mere end én ledig storskærm, til én weekend. Men hvis det bliver en succes, og der er opbakning til det, er vi allerede parat til at forberede EM om to år,” siger Jan Andersen.

Udover initiativtagerne, der har dannet foreningen ”Take Initiative” er Blågården, HotSpot, Murergården, Det Gode Naboskab, Gadepulsen, Blågårdsbunkeren og FRAK involveret i visningen af VM på Blågårds Plads, samt Mama Afrika, Hind Marked, Matin Marked, Sportmaster, ”Et lille sted” og mange flere.

VM 2014 – Nørrebro holder med hele verden afholdes i weekenden 20.-21. juni. Begge dage fra kl. 15-23.